Jablečný štrúdl

 29. 10. 2019  Gastro Zlin

Jablečný štrúdl

Na štrúdl známe nespočet receptů, zkoušeli jste ale těsto na štrúdl jen ze 3 ingrediencí? Štrúdl známe snad všichni. Nejčastěji ho dělávají naše babičky, z osvědčených starých receptů z másla, cukru, mouky a podobně. Možností je proto mnoho, jak takový štrúdl upéct. Já chtěla vyzkoušet těsto, které je ze zdravějších ingrediencí, a nezabere mnoho času na přípravu. Mám pro vás tip na těsto jen ze 3 ingrediencí.


TĚSTO:
- 200g pomazánkového másla
- 200g rýžové či jiné mouky
- vanilkový cukr

NÁDIVKA:
- cca 5 jablek
- skořice
- vlašské ořechy

- vejce na pomazání těsta

Postup:
V míse ručně vypracujeme těsto, které necháme na chvíli odležet. Mezitím si nastrouháme na struhadle jablka, ke kterým přidáme skořici, popřípadě ořechy dle chuti a promícháme. Kdo má rád, ať si přidá i rozinky (ty já moc nemusím) Těsto si vyválíme, dáme na něj nádivku, zabalíme, pomažeme vejcem a dáme péct do trouby na 170°C cca 30 minut. Dobrou chuť. 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Blančiny rychlé fit recepty

Ahoj! :) Jmenuji se Blanka a vítám Vás na tomto blogu, který je zaměřen na zdravé recepty. Doufám, že se Vám budou líbit a podpoříte mě také na mém Instagramu. Přeji Vám krásný den :)

cat-icongastrozlin.cz/blanciny-rychle-fit-recepty