Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba
Předloni, přesně v tuto dobu, jsem připravovala kamarádce svatební dort. To jsem byla ještě začátečník (a jsem dodnes). Nevěsty přání bylo nic velkého, ani složitého, v jednoduchosti je krása. Zvolila bílé kaly se zelenou stuhou. Shodly jsme se na klasice tří pater. Pohodička, lambáda, to zvládám.
Popis
A pak to přišlo. … Asi nás bude o něco víc, tak 50…. Za pár dní zase. Od šedesátky jsem to přestala řešit. Hostů bylo ve finále o dost více, než byl původní odhad.
Tvářila jsem se statečně. Ale jen tvářila. Bože, jak to udělám? Pater přidat nešlo, dort by neunesl ani jeřáb. Abych to zkrátila, dále budu pokračovat řečí čísel.
Deset dní před svatbou jsem začala po večerech modelovat kytičky. Se vzrůstajícím počtem hostů rostl i počet kytek. Skončila jsem u 20 menších, 34 velkých a 15 listů, 14 hodin práce (technologické přestávky jako sušení nepočítám).
Korpusy patrového dortu měly velikost 30, 21 a 12 cm. Abych neumřela hrůzou, že na někoho nevyjde, doplnila jsem 2 menšími samostatnými dortíky 15,5 cm. Na všechny padlo asi 5 kg potahovací hmoty.
K promazání jsem použila máslový krém stracciatella z 5 dávek. To je 1,9 kg másla a 60 dkg čokolády. No, na takové to moje domácí pečení a rozměry kuchyně neskutečné množství. To vše jsem zpracovávala a připravovala ve starém jetém robotu s mini mísou (asi 1,5 l , který jsem už nahradila). Malej, starej, ale šikovnej. Dnes si ani neumím představit, jak jsem to dělala. Máslo kam se podíváš, sladké bylo v kuchyni snad všechno. To mám z toho, že se do všeho vrhám po hlavě, nic není problém.
Dodnes si říkám, škoda, že jsem nenašla způsob, jak dorty zvážit. Pokud si promítnu množství surovin, které jsem spotřebovala, můj odhad je kolem 12 kg. Bezkonkurenčně nejen největší, ale i nejtěžší.
Doručeno za hluboké předsvatební noci, jak jinak, než bez ztráty kytičky.
Zn. Nemožné hned, zázraky do tří dnů.
Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba
Tento recept přidat Renatiny dorty
Jsem Renata a toto jsou mé recepty. Budu se snažit vás pobavit a pobídnout, abyste také něco zkusili nebo ochutnali. Nic není nemožné! Renatiny dorty jsou důkazem. Naše dorty mají příběh.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Mimo mísu aneb Itálie na talíři

Recept na rychlou roládu s malinami

Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba

Zlatý pro zámeckou paní

Blíženci pro sblížení

Blesk McQeen pro malého závodníka

Letní svatební s adrenalinem

Vítejte v pánském klubu!
Fotogalerie








Facebook Gastro Zlín
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
-
Některé podniky už covid zavřel, některé ale ještě můžete zachránit
Jelikož se věnujeme gastronomii ve Zlínském kraji, nemohlo nám uniknout, že se nelehká situace kolem covidu a uzavírání podniků, stala pro pár z...
-
Vyhlášení soutěže o set + láhev Královského sektu od Sushi Hoshi
K oslavě svatého Valentýna patří skvělé jídlo a pití. Nejlepší varianta určitě je ta, že nějakou báječnou dobrotu třeba vyhrajete. Proto jsme...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.