Cik cak buchta neboli veselá kráva

 26. 10. 2018  Gastro Zlin

Nějak jsem dostala chuť na "veselou krávu" "buchtu cik cak" a už nevím další názvy jaké tato buchta dostává. Snažila jsem se udělat zase zdravějši verzi a myslim že se mi to povedlo, jen tedy není tak přeslazená, ale komu méně sladké buchty nevadí tak je to skvělá volba. A komu vadí tak ať tam přidá více sladidla 👍😊


Ingredience:

Tmavá část:

  • 90g rýžové mouky
  • 40g lněné mouky
  • 10g kakaa
  • Banán
  • 3 vejce
  • 220 ml mléka
  • 6g prášku do perníku
  • 6g prášku do pečiva
  • 10g sladidla

    Světlá část:
  • 2 vejce
  • 100ml mléka
  • 250g měkkého tvarohu ve vaničce
  • baliček pudingu
  • vanilkový cukr

Postup:
Zvlášť se smíchá světlá část, zvlášť tmavá a poté se dá na pekáček první tmavá část s tím že trošku jsem si ještě nechala těsta v míse, na tmavou jsem dala světlou a poté dala zbylou tmavou část. Pekla jsem na 180°C 25 minut.

Tento článek napsal:

Blančiny rychlé fit recepty

Ahoj! :) Jmenuji se Blanka a vítám Vás na tomto blogu, který je zaměřen na zdravé recepty. Doufám, že se Vám budou líbit a podpoříte mě také na mém Instagramu. Přeji Vám krásný den :)

cat-icongastrozlin.cz/blanciny-rychle-fit-recepty


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie