Blíženci pro sblížení
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Máte také někoho, koho máte rádi a dlouho jste ho neviděli? Mám bratrance, od dětství jsem k němu vzhlížela. Přála jsem si mít staršího bráchu, který by mě ochraňoval. Naše cesty se občas potkaly, abychom si vzájemně pomohli. Kromě těchto pár okamžiků jsme se moc nevídali. Víme o sobě, ale až na nějaký ten telefonát sem tam, nic moc.
Popis
Tento dort nebyl v plánu. Byla to, tak říkajíc, akce hurá. V pravou chvíli mě napadl super motiv pro člověka, kterého jsem dlouho neviděla a mám ho moc ráda. Sedlo to, jestli dovolíte terminus technicus „jako zadek na hrnec“. V takovou chvíli mám děsnou chuť začít. Hned.
Nikdy jsem nezapomněla, kdy má narozeniny. Dala jsem se do pečení v tradičním režimu tří večerů. V pátek večer byl dort hotový.
Celá akce ale stála na vodě. Oslavenec nevěděl, že dostane dárek a já nevěděla, jestli si pro něj vůbec bude chtít nebo moct přijet. V tom byl můj záměr. Donutit ho k setkání. Se slovy „pokud to neklapne, sníme dort sami a podělíme kamarády“ jsem to riskla. Povedlo se! Přijel. Překvapený a potěšený, možná i trochu dojatý.
Na tento dort jsem použila dva kulaté piškotové korpusy s průměrem 18 cm, každý 2x prořezaný. Promazaný dort měl na výšku asi 11 cm. Recept na korpus přikládám. Krém byl opět můj letošní oblíbený lehký bílkový máslový, ze dvou dávek.
Ingredience:
- 8 celých vajec
- 400 g moučkového cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 2 prášky do pečiva
- 20 lžic vody
Postup:
Vejce s cukrem šlehat tak dlouho, než vznikne světlá hustá hmota. Pak postupně přidávat vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přelít do dortové formy (já pekla ve dvou stejně velkých hrncích) . Péct ve vyhřáté troubě, vždy nejdříve přikryté alobalem.
Upečené korpusy je nutné do druhého dne nechat pěkně odpočinout, vychladit a rozřezat.
Letošní červen byl ve znamení zlata. Tři dorty se zlatými aplikacemi. V tomto případě jsem použila zlatou práškovou potravinářskou barvu, kapku vodky na zředění a malý štěteček.
Pak už jen trpělivost a pevnou ruku. :-)
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Mimo mísu aneb Itálie na talíři

Recept na rychlou roládu s malinami

Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba

Zlatý pro zámeckou paní

Blíženci pro sblížení

Blesk McQeen pro malého závodníka

Letní svatební s adrenalinem

Vítejte v pánském klubu!
Ingredience
Fotogalerie




Facebook Gastro Zlín
-
Pro partnery: Získejte své GastroKredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.