Zdravá bublanina
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Bublaninu známe snad všichni. Co takhle si ale vyzkoušet bublaninu ve zdravější verzi?Bublaninu dělaly naše maminky, babičky, prababičky, troufla bych si říct, že je to taková známá česká klasika. Někdo jí má rád se švestkami, jiný zase s jahodami, či jiným ovocem. Já zkusila vymyslet bublaninu, ve zdravější verzi s jahodami.
Popis
Co na ni budeme potřebovat?
- 200g rýžové mouky
- 50g kokosové mouky
- prášek do pečiva
- 100g sladidla (já dala med)
- 2 vejce (vyšlehají se bílky)
- 30g olivového oleje či jiného tuku
- 200 ml mléka
- 200 ml vody
Postup:
V míse smícháme rýžovou mouku (můžete použít i jinou), kokosovou a prášek do pečiva. Následně přidáme všechny tekuté ingredience, vyšleháme bílky, které nakonec do těsta pomalu přimícháme. Takto připravené těsto vylijeme na plech (použila jsem 33x23cm) dáme nahoru jahody či jiné ovoce, které máte rádi a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Dobrou chuť.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Zdravá bublanina

Vláčný banánový dortíček

Jablečný štrúdl

Jablečný koláč

Čokoládovo-banánový řez

Jednoduchý kokosový koláč

Mrkvánky s povidly

Nepečený rychlý dezert

Rychlý vrstvený koláč
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Pro partnery: Získejte své GastroKredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.