Zdravá bublanina


alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Bublaninu známe snad všichni. Co takhle si ale vyzkoušet bublaninu ve zdravější verzi?Bublaninu dělaly naše maminky, babičky, prababičky, troufla bych si říct, že je to taková známá česká klasika. Někdo jí má rád se švestkami, jiný zase s jahodami, či jiným ovocem. Já zkusila vymyslet bublaninu, ve zdravější verzi s jahodami.

Popis

Co na ni budeme potřebovat?


- 200g rýžové mouky
- 50g kokosové mouky
- prášek do pečiva
- 100g sladidla (já dala med)
- 2 vejce (vyšlehají se bílky)
- 30g olivového oleje či jiného tuku
- 200 ml mléka
- 200 ml vody

Postup:
 

V míse smícháme rýžovou mouku (můžete použít i jinou), kokosovou a prášek do pečiva. Následně přidáme všechny tekuté ingredience, vyšleháme bílky, které nakonec do těsta pomalu přimícháme. Takto připravené těsto vylijeme na plech (použila jsem 33x23cm) dáme nahoru jahody či jiné ovoce, které máte rádi a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Dobrou chuť.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Přidat hodnocení

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Načítám hodnocení, čekejte prosím ...

Ingredience

porce

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...