Zdravá bublanina

 03. 11. 2019  Gastro Zlin

Zdravá bublanina

Bublaninu známe snad všichni. Co takhle si ale vyzkoušet bublaninu ve zdravější verzi?Bublaninu dělaly naše maminky, babičky, prababičky, troufla bych si říct, že je to taková známá česká klasika. Někdo jí má rád se švestkami, jiný zase s jahodami, či jiným ovocem. Já zkusila vymyslet bublaninu, ve zdravější verzi s jahodami.


Co na ni budeme potřebovat?


- 200g rýžové mouky
- 50g kokosové mouky
- prášek do pečiva
- 100g sladidla (já dala med)
- 2 vejce (vyšlehají se bílky)
- 30g olivového oleje či jiného tuku
- 200 ml mléka
- 200 ml vody

Postup:
 

V míse smícháme rýžovou mouku (můžete použít i jinou), kokosovou a prášek do pečiva. Následně přidáme všechny tekuté ingredience, vyšleháme bílky, které nakonec do těsta pomalu přimícháme. Takto připravené těsto vylijeme na plech (použila jsem 33x23cm) dáme nahoru jahody či jiné ovoce, které máte rádi a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Blančiny rychlé fit recepty

Ahoj! :) Jmenuji se Blanka a vítám Vás na tomto blogu, který je zaměřen na zdravé recepty. Doufám, že se Vám budou líbit a podpoříte mě také na mém Instagramu. Přeji Vám krásný den :)

cat-icongastrozlin.cz/blanciny-rychle-fit-recepty