Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

 11. 08. 2020  Gastro Zlin

Máme tu další recept, tentokrát si dáme něco na snídani. To jste ode mne chtěli už mockrát a já se polepším a zařadím recepty i na snídaně. Začněme však tímto prvním.

Ingredience
Počet porcí 2 Tlustější krajíc chleba 2 ks Vejce 3 ks
Mražený hrášek 100g Máslo 50g Máta 6 lístků
Sůl dle potřeby Pepř dle potřeby Pažitka dle potřeby
Zelenina na salát 1 hrst Směs listových salatů 1 hrst

Postup:

 

1. Vejce uvaříme na tvrdo.


2. Dáme vařit osolenou vodu.


3. Rozpustíme 50g másla a potřeme jim chléb z obou stran.


4. Ve vroucí vodě vaříme hrášek 3 minuty, poté zchladime v ledové vodě.


5. Chléb opečeme z obou stran.


6. Mezitím hrášek rukou rozmačkáme, přidáme nasekanou mátu, sůl a pepř.


7. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky. Části bez žloutku nasekáme a přidáme k hrášku.


8. Chléb potřeme lučinou, dáme na něj hrášek a plátky vajec.


9. Vejce ozdobíme pažitkou, osolíme, opepříme.


10. Podáváme se zeleninovým salátem. Zde volím klasický dresink z olivového oleje a citronu. 

Dobrou chuť ❤️

Tento článek napsal:

David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰


Sdílejte tento článek: