Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Máme tu další recept, tentokrát si dáme něco na snídani. To jste ode mne chtěli už mockrát a já se polepším a zařadím recepty i na snídaně. Začněme však tímto prvním.

Popis

Postup:

 

1. Vejce uvaříme na tvrdo.


2. Dáme vařit osolenou vodu.


3. Rozpustíme 50g másla a potřeme jim chléb z obou stran.


4. Ve vroucí vodě vaříme hrášek 3 minuty, poté zchladime v ledové vodě.


5. Chléb opečeme z obou stran.


6. Mezitím hrášek rukou rozmačkáme, přidáme nasekanou mátu, sůl a pepř.


7. Vejce oloupeme, nakrájíme na plátky. Části bez žloutku nasekáme a přidáme k hrášku.


8. Chléb potřeme lučinou, dáme na něj hrášek a plátky vajec.


9. Vejce ozdobíme pažitkou, osolíme, opepříme.


10. Podáváme se zeleninovým salátem. Zde volím klasický dresink z olivového oleje a citronu. 

Dobrou chuť ❤️


Tento recept přidat David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Google Banner

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...

Google Banner