,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš

 12. 12. 2020  Gastro Zlin


Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana. Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé České republiky. Mezi těmito vyvolenými máme i dva zástupce z řad zlínských barmanů. Jedním z nich je Tomáš, kterého můžete vídat za barem ve znovuotevřené Terasse, která se nachází v posledním patře parkovacího domu naproti OZC Zlaté Jablko. Tomáš nám povykládal příběh svého soutěžního drinku, který můžete podpořit „srdíčkem“ na Instagramu @podpor_sveho_barmana zde... Když dočtete náš dnešní příspěvek až do konce, najdete tam jednu velmi zajímavou soutěž! Ale teď už zpátky k Tomášovi a jeho drinku.

 

Soutěžní drink Tomáše najdete kliknutím na odkaz zde: https://www.instagram.com/p/CIRC4G6rkqB/

Během jednoho týdne od vyhlášení jmen barmanů, kteří se zúčastní soutěže, se losovaly láhve alkoholu z portfolia Stock, které budou hrát hlavní roli v jednotlivých drincích. Na Tomáše padl Gordon’s Gin, což pro něj byla velká výhra, protože konkrétně gin má velice rád.

Pak samozřejmě přišel na řadu samotný proces vymýšlení drinku. Hlavní složkou byl gin, ale ten zbytek už byl na barmanovi. Každý drink se posléze musel nafotit, poslat a každý barman či barmanka k němu připojili příběh o jeho vzniku.

„Všechno to začalo v listopadu, kdy bylo všechno zavřené. Trávil jsem hodně času v lese, kam jsem chodil se psem nebo běhat. V lese mám jedno svoje místo, které je opravdu krásné, kam by se můj drink krásně hodil a zrovna tam mě napadl název drinku „Ze srdce lesa“.“

Pokud se mrknete na výše zmíněný Instagram, tuhle fotku nepřehlédnete. V mechu, se stromy, sluníčkem v pozadí stojí jasně oranžový drink. Ke ginu se tak přidal ne příliš v barové kultuře využívaný rakytník a to hned ve dvou kreacích, v džusu a rakytníkovém kordiálu. A pozor, velkým plusem je to, že rakytník si vypěstoval Tomáš doma na zahradě 😊 „Drink se poté jen vymíchá ve sklenici, není zde potřeba shaker. Pak už ho podávám ve sklenici na stopce, k tomu limetovou kůru, která dodá aroma a je hotovo,“ říká Tomáš.

Na závěr padla otázka, zda je se svým drinkem spokojený a ztotožněný, nebo by případně něco změnil.

 „Jediné, co bych teď možná změnil je fotka, kterou jsem drink odprezentoval. Ale za drinkem jako takovým si stojím na 100 %.“

Soutěž probíhá do 13. 12. a my budeme moc rádi, když Tomáše podpoříte a protože už nás znáte tak víte, že to nebude jen tak. Vybereme 5 z vás, kteří budou mít možnost si Tomášův drink „Ze srdce lesa“ vychutnat úplně zdarma v prostorách podniku Terassa1 😊

 


Tento článek napsal Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)

Fotogalerie