Negroni – hořký elegán slaví století

 26. 06. 2019  Gastro Zlín

Negroni – hořký elegán slaví století

Volejte sláva a tři dny se radujte! Nene, tři dny jsou pro tenhle koktejl málo, takže si zaslouží celý týden. Ať už budete kdekoliv a dostanete na Negroni chuť, můžete si ho dát a určitě i s nějakým příjemným bonusem, oslavy totiž probíhají celosvětově. A pro nás, kteří se zdržíme ve Zlíně, vůbec nemusíme zoufat, ohlásil se nám Infinity Coffee & Coctail Bar, který má po celý týden speciální akci a předvede různé variace tohoto drinku. Takže nezapomeňte sledovat jejich facebookovou událost a instagramový účet.Ale dost k akcím a oslavám, jdeme si představit oslavence!

Jak to celé vlastně bylo?

Uplynulo už celých 100 let, kdy hrabě Camilla Negroni požádal barmana Fosca Scarselliho, aby mu do jeho oblíbeného nápoje, kterým bylo Americano, přimíchal gin. Vznikl tak jeden z nejznámějších drinků, který je znám pro svou hořkost a na počest „objevitele“ nese jeho jméno.

Typy variací

Negroni se míchá z ginu, červeného vermutu a bitteru, kterým je nejčastěji Campari. Na ozdobu se přidává řez pomeranče. Tento drink se řadí do kategorie aperitivů.

Méně autentický, ale zato jemnější nápoj vznikne smícháním ginu, červeného vermutu a bílého vermutu.

V USA bývá často servírováno s perlivou vodou a ozdobeno citrónem (spíše než jinak běžnějším pomerančem).

Během horkých letních dnů bývá ředěno sodou – aby se zmírnily účinky alkoholu.

Negroni Sbagilato (neboli "Špatné Negroni“) – v tomto případě byl gin nahrazen Spumante brut (sekt). Tento způsob byl vynalezen v Miláně a dodnes je nejvíce rozšířen v Itálii.

Negroski – Opět je rozšířeno nejvíce v Itálii, tentokrát je ale gin nahrazen vodkou.

Zajímavosti

Jelikož letos slaví sté výročí, datuje se jeho vznik k roku 1919 a místem vzniku je Florencie (Itálie) ovšem v Anglii se Negroni začalo objevovat až od roku 1947.

Pokud jste ho ještě neochutnali, není lepší příležitost než tenhle narozeninový týden.

Tak na zdraví, Negroni!

událost –  Infinity Coffee & Cocktail baru


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)