Na kus řeči s: Comic Cone Foodtruck

 12. 02. 2020  Gastro Zlin

Na kus řeči s: Comic Cone Foodtruck

V dnešním díle se nám představí dva mladí lidé, kteří milují dobré jídlo a zajímavé chutě. Tyto dvě věci spojili, sehnali si truck, vyladili ho do komiksového motivu a objíždí s ním celou republiku. Co uvnitř najdete? Burgery!!! Ale ne ledajaké – barevné a chuťově opravdu vyladěné. Jak vlastně celý koncept vznikl, kde čerpají inspiraci a kterou hvězdu mohli svými dobrotami pohostit?? 

To vše se dozvíte s v dnešním rozhovoru a pozor, na konci naleznete pozvánku na jejich nejbližší akci, která se bude konat ve Zlíně a k tomu soutěž o jejich menu ! :) 


            Jak byste se co nejvýstižněji představili?

Nejvýstižněji? To moc nejde. J Ale začnu alespoň takhle – jsme Anička a Majkl. Občas po sobě házíme naběračky a nože přes celý foodtruck. Jinak jsme ale fakt hodní, milujeme se navzájem a milujeme jídlo a rádi si s vámi kdykoliv popovídáme.

            Kde vlastně vznikl nápad na foodtruck?

Nápad vznikl o Vánocích 2018 u mamky doma ve Zlíně, když jsme nacpaní jídlem leželi v pokoji. Nevím, jak nás o Vánocích napadlo přemýšlet zrovna o jídle, ale asi to byl osud. Majkl vymyslel jídlo, které budeme prodávat a já jsem k tomu doplnila, že bychom všechno mohli prodávat z foodtrucku. O tři dny později jsme se jeli na „náš“ truck podívat a o dva týdny později už jsme se s ním drncali ve sněhové vánici z Brna do Prahy na letních napůl shnilých pneumatikách. :)

            Proč zrovna komiksová tématika?

Původně to vycházelo z prvního produktu, který jsme nabízeli, pizza v kornoutu – anglicky „cone pizza“, a protože jsme to všechno dělali jinou, zábavnou formou vznikla z toho „Comic Cone Pizza“ a v tu chvíli nám docvaklo, že Comic Con je vlastně pro nadšence superhrdinů, tak jsme to všechno spojili a bylo to. Zpětně to bereme jako nejlepší nápad, i když pizzu v kornoutu už neděláme. Protože naši superhrdinové a obzvlášť Superman s hláškou „Eating Is my superpower!“ sklízí úspěch víc než na červeném koberci.J

            Kde jste čerpali inspiraci na burgerové kombinace?

Upřímně, takhle obecně asi nikde. Vždycky vaříme podle toho, co chutná nám a jaké chutě nám dohromady nejvíc pasují. Inspiraci najdeme většinou ve vlastní fantazii. Občas (vlastně hodně často) se stane, že něco vznikne úplně náhodou a je to super, tak tu chuť pak vezmeme, hrajeme si s ní a ladíme to k nejlepšímu výsledku. Rádi ale spojujeme netradiční chutě, anebo používáme již známe chutě, ale do neobvyklých kombinací. Například majonéza se slaným karamelem na trhaném vepřovém mase pečeném v naší domácí BBQ omáčce, to je prostě úplně boží! Když vymýšlíme nový recept, vždycky to zakládáme na myšlence, že chceme, aby u nás naši zákazníci ochutnali něco, co si jinde nedají a měli z jídla zážitek.

            V minulosti jste se věnovali i jiným dobrotám než jen burgerům, máte v plánu opět nabídku rozšířit třeba i o nějaké novinky?

Momentálně se soustředíme na burgery a máme to tak v plánu prozatím ponechat, protože nás to maximálně naplňuje. Burger je vlastně jednoduchá záležítost, ale právě proto nám dává možnost se na nich „vyřádit“ a udělat pokaždé něco jinak. Fakt nás to baví, takže prozatím zůstávají burgery a hranolky na sádle. Dělali jsme na pár akcích a soukromých caterinzích i hot dogy s trhaným masem, které plánujeme i tuto sezónu občas zařadit, ale bude to spíš výjimečná záležitost.

            Co si myslíte, že vás, kromě místa prodeje, nejvíce odlišuje od ostatních?

Zaprvé barevné burgery. Určitě nejsme první, kdo s tím kdy přišel, ale děláme to prostě jinak. Přes rok jsme vystřídali různé barvy housek počínaje černou, žlutou, oranžovou, tyrkysovou, ale i zelenou, růžovou, a dokonce i galaktickou. Všechny tyto housky jsme si pekli sami a tehdy ještě v klasické kuchyňské troubě, ve čtyřiceti stupňovém vedruJ. Ale barevné burgery to jsou i proto, že děláme naše domácí majonézy různých barev. Slaninovou, česnekovou, pepřovou, BBQ nebo limetkovou. Barviva používáme přírodní, například sépiový inkoust, kurkumu nebo červenou řepu. Lidi i nás to takhle moc baví. Z osobnostního hlediska nás určitě odlišuje to, že se nebereme moc vážně a děláme věci tak, aby to byla sranda, zážitek a bavilo to jak nás, tak naše zákazníky. O tom to je.

            Máte v plánu časem založit i kamennou provozovnu?

Neříkáme tomu ne, ale prozatím jsme spokojeni v trucku. Je to určitá svoboda – když někam chcete jet, tak tam prostě jedete a když chcete druhý den prodávat jinde, tak jedete jinam. Jako třeba naše letní dobrodružství, kdy jsme v sobotu do večera prodávali ve Frýdku Místku a v neděli od rána v Praze. A další víkend třeba v sobotu v Karlově Studánce a v neděli v Plzni. Je to někdy trošku na pankáče.

            Na závěr by nás zajímalo, zda máte nějakou zajímavou příhodu spojenou právě s foodtruckem 😊

Kromě výše zmiňovaného maratonu přes Českou republiku? Příhod je fakt hodně a pro tu největší musíte číst až na konec. Ale třeba když jsme v půlce cesty z Prahy na Moravu zjistili, že jsme v troubě v Praze zapomněli všechno maso na burgery. Nebo když jsme měli půlnoční catering pro rakouský filmový štáb a zapomněli jsme doma housky. Někdy vás ale dostanou i maličkosti, jako když k nám zákazník přijde s dotazem, jestli prodáváme i tvarůžky, anebo jestli nemáme párek v rohlíku, tak na to už reagujeme pouze úsměvem. Ale jednoznačně NEJVĚTŠÍ zážitek je to, že jsme vařili pro našeho milovaného Harryho Pottera, úžasného herce Daniela Radcliffa. Neskutečný zážitek, za který jsme moc, moc vděční.

 

A tady slíbená pozvánka :) 

Zlín ožije parádní street food akcí – už po třetí během velmi krátké doby své báječné dobroty přiveze Comic Cone Foodtruck!!
Celá tahle paráda proběhne 21. 2. 11:00–18:00 a 22. 2. 11:00–18:00, časy jsou samozřejmě orientační, jedeme do vyprodání zásob!!
V Comic Cone Foodtrucku se možná lehce schovávají dva milí lidé, kteří připravují neskutečné dobroty a jelikož dvě předchozí akce zaznamenali obrovský úspěch, přijedou znovu, a ne s prázdnou! Přivezou jejich vynikající burgery!!
Na co všechno se můžete těšit??
1. PULLED PORK BURGER - 10 hodin pečené šťavnaté trhané měkkoučké vepřové masíčko v domácí BBQ omáčce v luxusně nadýchané (žluté) housce, domácí slaninová majonéza, domácí nakládačka, polníček, křupavá restovaná cibulka a jemný roztékající se světlý sýr cheddar!
2. SALTY BEEF BURGER - 13 hodin pečené trhané masíčko z mladého býčka pečené ve slané krustě na anglickém cideru v boží nadýchané (černé) housce, domácí majonéza z karamelizovaného česneku,polníček, křupavá restovaná cibulka a jemný roztékající se světlý sýr cheddar!
3. KŘUPAVÉ DOMÁCÍ HRANOLKY NA SÁDLE S TATARKOU!
Prostě dokonalá kombinace burgerů, kterou doprovází na vrchol domácí křupavé hranolky na sádle.
A pokud vás přepadne žízeň, můžete si skočit na výbornou kávu do kavárny Mr. Coffee, anebo na vynikající horké koktejly týmu Gastro Zlín a Infinity Coctail & Coffee Baru
Kde vlastně tahle akce proběhne?
Na už tradičním místě – přímo u kavárny Mr. Coffee pod pekárnou Svoboda a Březík
My už se moc těšíme!

A máme pro vás soutěž o dvě menu – pro vítěze a jeho doprovod :) pravidla jsou úplně jednoduchá – sdílejte náš fb příspěvek s tímto článkem, dejte mu lajk a označte, koho byste vzali s sebou :)

Vítěze vyhlásíme příští pátek – tedy 21. 2.

Držíme vám palce :) 

 

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)