Na kus řečí s: Burger Brothers

 05. 02. 2020  Gastro Zlin

Dva mladí kluci, kteří se rozhodli vnést do Uherského Hradiště něco z burgerové kultury. V jejich podniku s příhodným názvem Burger Brothers připravují s láskou nejen burgery, ale i další dobroty. Jak vlastně celý nápad vznikl? Ve které zemi se setkali s top burgery a co všechno letos plánují?

To a mnohem, mnohem více se dozvíte v dnešním díle “ Na kus řeči”.


1. Jak byste se představili?

Fuha, kde začít. Už z názvu vyplývá, že jsme dva bráchové (Prokop a Šimon), kteří si společně otevřeli podnik specializující se na burgery. Vyrostli jsme v Brně, ale v minulých letech jsme se dostali pracovně (hlavně Prokop) do Uherského Hradiště a okamžitě si město oblíbili. Mimo gastronomii se věnujeme marketingu.

 

2. Co byl ten první impuls, kdy jste si řekli, že se chcete věnovat burgerům?

Prokop: Já jsem se dostal k burgerům paradoxně ne v USA, ale na Islandu, kde jsem dvě léta pracoval. Tam jsem měl sobí burger s camembertem, brusinkami, žampiony. Tehdy jsem poprvé ochutnal opravdu top burger a najednou si uvědomil, že v té jednoduchosti je obrovská síla.

Šimon: Já jsem se nechal stáhnout bráchou a jeho nadšením. Baví mě práce na něčem perspektivním a našem.

 

3. Proč by si měli návštěvníci vybrat zrovna vás? Co vás odlišuje od jiných burger barů?

Vůbec se nechceme pouštět do slov typu „nejlepší, nejkvalitnější, nelevnější atd.“ Nejsme nejlepší ani nejkvalitnější ani nejlevnější. Zkrátka vedeme burgrárnu srdcem a selským rozumem – co chutná nám, bude chutnat i hostům. No a nikdo nechce jíst něco nedobrého 😊

 

4. Jaké jsou vaše „gastro“ plány do budoucna?

Do našich velkých plánů nám většinou vstoupí okolí, ať už se jedná o zavření zahrádky pro rok 2020 z důvodu velké stavby nebo rostoucích rodinných úkolů. Každopádně letos chceme přijít s novým projektem, který se bude týkat food trucku nebo spíš food přívěsu 😊 Ale víc zatím neprozradíme.

 

5. Budete se nadále zaměřovat jen na burgery nebo nabídku rozšíříte?

V roce 2019 jsme už nabídku rozšířili o obědová menu, kde vždy máme nějaký burger a jídlo úplně jiné – těstoviny, saláty, hot dogy, sandwiche, tortilly… Další posun je zatím spíše limitován prostory, takže uvidíme 😊

 

6. Kdybyste neměli burger bar, co by vás živilo?

Jak jsem již psal v první otázce, oba máme plnohodnotnou práci v marketingu, kterou se živíme především. Burgrárna je naše hobby a všechny vydělané peníze vracíme zpět do podniku, jeho rozvoje a taky hodně do naší zaměstnanecké famílie :D

 

7. Které ingredience v burgerech jsou pro vás ty top?

Prokop: Já miluju pálivé věci, takže jakékoliv papričky anebo již zmíněný camembert a brusinky.

Šimon: Za mě určitě kombinace vejce a slaninové mayo. To je špicová záležitost.

 

8. A na závěr, zkuste co nejoriginálněji pozvat čtenáře do na vaše burgery.

Celý článek je velká pozvánka, takže to tady nebudeme hrotit. Ale asi jednoduše, kdo u nás nebyl, tak ať si naplánuje hezké odpoledne nebo večer u nás v přátelském prostředí s kvalitním jídlem.

 

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)