Květákové curry s indickým chlebem Naan

 02. 06. 2020  Gastro Zlin

Má variace na indickou kuchyni. V lednici mi zbyla půlka květáku, tak jsem přemýšlel co s ním. Tento recept je výsledkem mého přemyšlení (a že to opravdu bolelo :D)Věřím, že pokud recept zkusíte, tak budete spokojeni a budete vařit pravidelně. Jen tedy upozornění. Výsledné jídlo je pikantní, pokud také pokrmy nemáte radí, vyzněte se v přípravě směsi koření chilli :)Přeji všem dobrou chuť :)

Ingredience
Směs koření: na 2 porce Pepř 1 lžička Sladká paprika 1 lžička
Římský kmin 1 lžička Oregáno 1 lžička Kurkuma 1/2 lžičky
Mletá skořice 1/2 lžičky Uzená paprika 1/4 lžičky Mleté chilli 1/4 lžičky
Badyán 1 ks Indický chléb Naan: 3 ks Hladká mouka 270g
Moučkový cukr 2 lžičky Sůl 1 lžička Sušené droždí 1/2 balíčku
Vlažná voda 100ml Rozpuštěné máslo 3 lžíce Česnek 2 stroužky
Ředkvičky 5 ks Cherry rajčátka 12 ks Jarní cibulka 6 stonů
Hrubá sál, pepř, sezamové semínka 3 špetky Květákové curry 2 porce Květák 1/2 hlávky
Kokosové mléko 1 plechovka Směs koření 6 lziček Červená cibule 1 ks
Česnek 4 stroužky Nastrouhaný zázvor 1 lžička Sůl 1 lžička

Indický Chlém Naan:

 

1. Smícháme všechny sypké suroviny včetně droždí.

2. Přídáme vodu a rozpuštěné máslo.

3. Vypracujeme v hladké těsto.

4. Dáme na hodinu kynout na teplé místo.

5. Těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejné časti (cca 150g)

6. Jednotlivé dílky těsta rozválíme do placky silné cca 3mm.

7. Přesuneme na pečící papír a potřeme rozpuštěným máslem.

8. Ozdobíme jarní cibulkou, česnekem, cherry rajčátky, červenou cibulí, redkvičkmi a na závěr posypeme pepřem, hrubou solí a sezamovým semínkem.

9. Dáme ještě na cca 20 minut kynout.

10. Dáme si předehřát troubu na 170°C, horní gril a dáme zárověň do trouby nahřát plech (aby se nám rychle těsto zatáhlo až jej dáme na plech)

11. Po 20 minutách kynutí dáme do trouby a pečeme do zlatava.

12. Po upečení potřeme znovu rozpuštěným máslem.

 

Směs koření:

 

1. Všechny suroviny dáme do hmoždíře a a zpracujeme na prášek

2. ideálně přesijeme, bychom se zbavili tvrdých kousků badyánu (mohli by tam zůstat)

 

Květákové curry:

1. Na troše oleje opečeme na středním plameni cibuli, česnek a zázvor (cca 2 minuty)

2. Přídáme 5 lžiček směsi koření a ještě minutu restujeme.

3. Přídáme plechovku kokosového mléka a půlku květáku rozebraného na maé růžičky.

4. Vaříme do změknutí květáku a svaření omáčky.

5. Dochutíme solí.

 

Podáváme v hlubokém talíři, ozdobené jarní cibulkou a podáváme s indickým chlebem Naan.

 

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰