Krkovička na grilu s rajčatovo-ředkvičkovým salátem

 04. 05. 2019  Gastro Zlín

Krkovička na grilu s rajčatovo-ředkvičkovým salátem

Grilovací sezóna zahájena!!!


Ingredience:

  • vepřová krkovice
  • hořčice
  • česnek
  • cibule
  • cherry rajčátka
  • ředkvičky
  • polníček
  • jarní cibulka
  • šalotka
  • cukr
  • ocet
  • olivový olej
  • olej
  • sůl
  • pepř

Grilovací sezónu zahajuji velmi jednoduchým, ale za to oblíbeným receptem, který zaručeně potěší. Koncept mého grilování je založen na pořádném, dobře marinovaném mase a luxusní zeleninové příloze. Žádné bagety a pečivo, ale prostě super dochucená zelenina.

Nejprve si připravíme marinádu. V mixéru rozmixujeme několik stroužků česneku spolu s olejem, hořčicí, solí a pepřem. Poté vepřovou krkovici důkladně potřeme a aspoň na 24 hodin necháme odležet v lednici. Vepřové maso, které je prorostlé snese hodně soli a výrazné chutě, proto česnekem ani hořčicí nešetřím.

Na druhý den vyjmeme maso z marinády, a protože horčice má tendence se na grilu připalovat, necháme zprudka opéct z obou stran. Sděláme z grilu a znovu potřeme marinádou. Dobrá taktika je pak vložit maso na grilovací tácek, nebo do vrchní části grilu a nechat pěkně dopéct. Marináda se nám tak nepřipálí, ale luxusně dochutí maso.

Jako přílohu jsem zvolil vytuněný rajčatový salát. Nakrájíme na jemno jarní cibulku, šalotku, rajčata a ředkvičky a přidáme polníček. Aby salát dostal sladkokyselou chuť, připravíme si zálivku z olivového oleje, soli, pepře, cukru a přidáme dvě lžičky octa. Vše důkladně promícháme se zeleninou a můžeme servírovat.

Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.