Krémová bramboračka s liškami a krutony

alarm
Čas přípravy:
- min
task_alt
Náročnost:
Neuvedeno
person_outline
Počet porcí:
Neuvedeno

Ingredience
Počet porcí 6-8 Sušené houby 10g Mrkev 100g
Petržel 100g Celer 100g Hladkolistá petržel 25g
Olivový olej 4 lžíce Brambory 300g Smetana ke šlehání 250ml
Nové koření 5 kuliček Celý pepř 1 lžíčka Bobkový list 4 ks
Sůl dle potřeby Majoránka 2 lžicky Česnek 4 stroužky
Kmín 2 lžíčky Toustový chléb 8 plátku

I klasická česká bramboračka, může vypadat jinak. Na to jsem myslel, když jsem tvořil tento recept, Bramboračka je bezesporu skvělá polévka, ale vizuálně není úplně nejkrásnější. Zkusíme to trochu jinak.

Postup

Postup:

 

1. Zeleninu nakrajíme na kostky a orestujeme na 2 lžících olivového oleje do zlatava. Chceme aby hezky zkaramelizovala a dostala jeste lepší chuť. Olivový olej volím z důvodu jeho chuťových vlastností, může se to zdát nezvyklé, ale skvěle se sem hodí.

2. Když je zelenina orestovaná, tak přídáme brambory, pepř, kmín,  nové koření, bobkový list, sušené houby, petrželku i se stonky, osolíme a zalijeme vodou tak aby vše zakrývala.

3. Vaříme 40 minut na mírném plameni a občas promícháme.

4. Poté přídame majoránku a česnek a provaříme dalších 5 minut.

5. Vše důkladně rozmixujeme a následně přepasírujeme přes jemné síto.

6. Přivedeme opět k varu, přídame smetanu a případně dolijeme vodu, pokud bychom měli krém moc hustý.

7. Ochutnáme a případně dochutíme.

8. Podáváme s krutony z toustového chleba opečenými do zlatova na olivovém oleji. Já servíruji i s opečenými liškami, čerstvou majoránkou a dozdobím olivovým olejem.

 

Dobrou chuť 


Tento článek napsal David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰