22. 07. 2019 Gastro Zlin
Letos proběhl již čtrnáctý ročník soutěže o nejlepší potravinářské výrobky, kterou pořádá Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem. Do soutěže nazvané Perla Zlínska 2019 se přihlásilo 139 výrobků od 40 žadatelů z celého kraje.
Cílem této soutěže je vyzdvihnout a ukázat, jak skvělé a kvalitní potraviny z českých surovin se u nás vyrábějí. Další věcí, která zaručuje úspěch je to, jak dokáže potravina oslovit zákazníka. Ti se v dnešní době zaměřují především na kvalitu a čerstvost. Oceněné potraviny tyto parametry rozhodně splňují a pokud byste je chtěli ochutnat a případně nakoupit, přijďte na letošní Den Zlínského kraje.
A teď už k samotným výsledkům v jednotlivých kategoriích:
1. Masné výrobky tepelně opracované, trvanlivé a ostatní masné výrobky včetně polotovarů
Celkový počet 23 výrobků od 6 žadatelů
Vítězný výrobek: Oravská slanina Šerý – Radek Šerý
Grand šunka – Voma s.r.o.
Lhotská šunka od kosti – Řeznictví Singer s.r.o.
2. Výrobky z ovčího mléka a skopového masa (zahrnuje maso ovčí, jehněčí)
Celkový počet 0 výrobků od 0 žadatelů
Vítězný výrobek: NEHODNOCENO
3. Mléko, mléčné výrobky a sýry včetně tvarohů a výrobků z nich
Celkový počet 11 výrobků od 6 žadatelů
Vítězný výrobek Kozí kefír – Martin Vlček
Kozí sýr brynza – Zerlina s.r.o.
4. Pekařské a cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Celkový počet 35 výrobků od 9 žadatelů
Vítězný výrobek: Kdoulový chlebell – Hana Bellová
Staročeský medovník oříšek – MEDOKS s.r.o.
5. Med
Celkový počet 6 výrobků od 3 žadatelů
Vítězný výrobek: Med dvoubarevný – Jiří Jasenský
6. Nápoje alkoholické a nealkoholické
Celkový počet 32 výrobků od 9 žadatelů
Vítězný výrobek: Slivovice – Veselý Grunt s.r.o.
Pivo sváteční polotmavé – Pivovar Záhlinice
Maxmilian polotmavý speciál 13 %-Pivovar Kroměříž s.r.o.
7. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Celkový počet 11 výrobků od 5 žadatelů
Vítězný výrobek: Cibule – Jiří Talaš
Meruňka s karamelem – Renata Zezulová
8. Ostatní potravinářské výrobky (zahrnuje ostatní výrobky, které nebylo možno zařadit do shora uvedených kategorií)
Celkový počet 22 výrobků od 9 žadatelů
Vítězný výrobek Jablečný ocet Zlaté jablíčko – Evžen Uher
Bramborové halušky – Josef Martinek
Na Cenu hejtmana Zlínského kraje je navrženo ocenění panu Jiřímu Talašovi za zelinářské výrobky (kysané zelí bílé a červené, cibule a česnek).
Kompletní popis vítězů a jejich produktů, adresy a další informace najdete na PERLA ZLÍNSKA
Tento článek napsal Denisa - redakce Gastro Zlín
Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)
Fotogalerie




Burger Street Festival opět ve Zlíně

Magazín Víkend na návštěvě v Jedním tahem

Světový den koktejlů

Na kus řeči s Markétou Hrubešovou

Blábolení o chřestu

Mezinárodní den pizzy
