Cuketové placky s okurkovým salátem s jogurtem, ředkvičkami a koprem

 19. 09. 2019  Gastro Zlin

Cuketové placky s okurkovým salátem s jogurtem, ředkvičkami a koprem

Vegetariáni nebojte se i na vás občas myslím. Masožravci ochutnejte, je to pecka…


Někdy jsou letní dny tak horké, že člověk nemá chuť kolikrát ani jíst. Jíst se však musí a proto nabízím super variantu placiček z letních surovin a parádní osvěžující okurkový salát, který zaručeně neznáte.

Ingredience:

  • Cuketa
  • Okurka hadovka
  • Ředkvičky
  • Vejce
  • Hladká mouka
  • Libeček
  • Listová petržel
  • Jarní cibulka
  • Zázvor
  • Majoránka
  • Hrubozrnná hořčice
  • Jogurt bílý
  • Citron
  • Kopr
  • Cukr třtinový
  • olej
  • Sůl
  • Pepř

Nejprve si nastrouháme 3 větší cukety, přidáme 4 vajíčka, mouku, majoránku, libeček, petržel, špetku zázvoru, osolíme a opepříme. Vznikne nám klasické těsto jak třeba na bramboráky. Záměrně do tohoto receptu nepřidávám česnek, který by nám přebyl chuť cukety a jemnou pikantní vůni zázvoru.
Dáme na půl hodiny vychladnout do lednice.

Nyní máme čas na přípravu okurkového salátu. Do mísy dáme jogurt, přidáme hrubozrnnou hořčici tak 3:1 (jogurt:hořčice), šťávu z celého citronu, třtinový cukr, sůl a pepř a pečlivě promícháme. Dále nasekáme poctivou hrst kopru, okurek a ředkvičky nakrájíme na kostky, jarní cibulku najemno a znovu vše promícháme. Dáme chladit do lednice.

V pánvi rozpálíme olej a začneme smažit placičky z těsta, které nám mezitím krásně nabralo všechny chutě bylinek. Smažíme na mírném ohni, trpělivě, pomalinku krásně do zlatova z obou stran.

Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.